ÄPPELMARÄNGPAJ
150 g margarin
1.5 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Blanda de torra ingredienserna och smält smöret, häll smöret i mjölblandningen och rör i hop till en deg. Tryck ut i en pajform och låt den sedan stå kallt en stund.
Under tiden skalar man äpplen och skivar i klyftor.
Blanda
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
Lägg ner äppelklyftorna och blanda runt.
Ta ut pajdegen ur kylen ochh lägg i äppelklyftorna och pudra över lite kanel.
Grädda i 200 grader ca 25 min
Under tiden så vispar man
3 äggvitor
1,5 dl socker
Vispa först äggvitorna till hårt skum häll i sockret och fortsätt vispa tills du kan vända bunken upp och ner.
Bre ut marängsmeten på pajen och grädda vidare tills marängen fått färg och blivit torr. Öppma gärna luckan lite på slutet så torkar marängen fortare.
