Här kommer recepten på dessa
Finska pinnar
200 g margarin
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
3/4 dl sötmandel ( mald eller mixad i matberedare)
5 bittermandlar ( mald eller mixad i matberedare)
Pensling med äggvita
Garnering
pärlsocker och hackad sötmandel
Lägg alla ingredienser i matberedaren dela matfettet i bitar. Blanda allt till en deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder. pensla med äggvitan, strö på pärlsocker blandat med mandel. Dela längderna i 3-4 cm långa bitar. grädda i 175-200 grader mitt i ugnen ca 8-10 min.
Karusellkakor
200 g margarin
½ dl socker
1 äggula
4 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Lägg alla ingredienser utom vaniljsocker och kakaon, i matberedaren dela matfetet i mindre bitar arbeta snabbt ihop till en deg, dela degen i 2 delar och arbeta in vaniljsockret i den ena halvan och kakaon i den andra. Kavla sedan ut den ljusa delen till en rektangel ca 20x25 Kavla ut den andra halvan och lägg den ovanpå den ljusa, rulla ihop den till en rulle, låt rullen ligga kallt inlindad i plastfolié. Skär sedan skivor av rullen ca ½ cm tjocka och lägg på en plåt. grädda mitt i ugnen på 175-200 grader ca 5-7 min.

Mazarinsnitt
400 g margarin
4 dl socker
4 ägg
7-8 droppar bittermandelolja
100 g mald mandel
2 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
3 dl mjölk
Glasyr
75 g smält margarin
3 dl florsocker
2-3 tsk vaniljsocker
4 msk kallt kaffe
Blandas till en slät glasyr.
Rör margarin och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget, droppa i bittermandeloljan och ha i den malda mandeln. Blanda mjöl vaniljsocker och bakpulver, tillsätt växelvis mjölblandningen och mjölken. Häll smeten i en långpanna och grädda i 175 grader ca 20 min. bre på glasyren och låt den stelna.
